Polynesië

Nieuwsbrief januari februari maart 2011

afbeelding van Mariëtta

Januari Februari Maart 2011

Kia Ora.
Na heerlijke dagen in Nederland vliegen we ditmaal met Emirates via Dubai terug naar Nieuw Zeeland. di, 11/01/2011 - 23:07 - 20110112n, glimmende damestaxi in Dubai ©20110112n, glimmende damestaxi in Dubai
Wachtend op de bus die ons voor een overnachting in Dubai naar het Copthorne hotel zal gaan brengen zie ik glimmende taxi’s met roze dakjes waarin gesluierde taxichauffeuses, gesluierde dames vervoeren en taxi’s met rode dakjes waarin mannen met wapperende witte hoofddeksels hun mannelijke wederhelften vervoeren. Ik waan me midden in de film City of Life die ik zojuist in het vliegtuig zag en zich afspeelt hier in Dubai.

Locatie: 

Gebroken giek De weeën en naweeën van deze gebeurtenis

wo, 14/04/2010 - 17:05 - 06. en toen brak de giek ©06. en toen brak de giek
Op weg van de Galapagos naar Fatu Hiva Marquesas (3000zeemijlen) brak zomaar ineens de giek om 8 uur in de morgen. Ik ben me net aan het aankleden om de wacht over te nemen, hoor ik een boem en de verbaasde uitroep van Mariëtta: “de giek is gebroken”!

Locatie: 

Nieuwsbrief september 2010

afbeelding van Mariëtta

ma, 06/09/2010 - 00:30 - 01_ Op weg naar de Cook Islands vangen we onze grootste Mahimahi ©01_ Op weg naar de Cook Islands vangen we onze grootste Mahimahi

4 September vertrekken we van het laatste Frans Polynesische eilandje Mopelia en koersen naar de Cookeilanden. De Cookeilanden bestaan uit 15 eilandjes. Er is een noordelijke groep, waaronder Suwarrov en Penhryn, een middengroep waarvan Aïtutaki en Palmerston deel uit maken en een zuidelijke eilandengroep waaronder Rarotonga. Graag had ik Penrhyn en Aïtutaki ook graag gezien, maar we kunnen niet eeuwig in de Pacific blijven.

Ons besluit om naar Rarotonga te gaan, zal betekenen dat we meer wind kunnen verwachten dan op de noordelijke route. Maar het houdt ook in dat we daarna naar Beveridge reef en Niue kunnen gaan, en dat is wat we zeker níet willen missen. Het wordt een snelle tocht van 3 dagen en de 450 zeemijlen leggen we als een speer af. De wind wordt er, hoe verder we naar het westen komen, niet minder op. Nog nooit hadden we het derde rif in het grootzeil, nu dus wel!!! Tjonge jonge, en wat een golven. Ik ben erg blij als de hoogste rotspieken van Rarotonga aan de kim verschijnen.

Locatie: 

Nieuwsbrief mei 2010

afbeelding van Mariëtta

ma, 26/04/2010 - 22:58 - 21. Fatu Hiva, Marquesas ©21. Fatu Hiva, Marquesas
Na 24 dagen komen we aan bij de Marquesas eilanden. Inklaren moet op Hiva Oa, een eiland wat we later gaan bezoeken. Gunstig met de zuidoost passaatwind, is eerst Fatu Hiva aan te doen. Over dit eiland, Fatu Hiva, heb ik op reis hierheen het boek met dezelfde naam gelezen. Hierover schreef ik al in de vorige nieuwsbrief.

Locatie: 

Abonneren op RSS - Polynesië