Nederland

Nieuwsbrief juni & juli 2008

afbeelding van Mariëtta

De motoren starten. Het sein veiligheidsriemen brandt. De MC Donnell Douglas MD-83 van Aerolinas Argentina stijgt op van vliegveld Malvinas in Ushuaia. Als ik uit het raampje kijk is het net of ik naar het programma Google Earth kijk. zo, 25/05/2008 - 15:24 - Ushuaia vanuit de lucht gezien ©Ushuaia vanuit de lucht gezien
Ik zie een desolaat landschap met veel ijzige vlakten wat steeds kleiner lijkt. Het water wat ik zie probeer ik te duiden. Is dit nog het Beagle kanaal of vliegen we al boven het Magelhaen kanaal? Nee, dat laatste kan niet. We zijn pas een kwartier onderweg.

Locatie: 

Nieuwsbrief mei 2008

afbeelding van Mariëtta

In Caleta Olla ligt naast de Giebateau en wij, Nije Faam ook nog de Misty Daun. We hoorden Robin en Bob al vaak op het Patagonië Netje, nu zien we ze dan ook. Gezamenlijk maken we een wandeling naar de gletsjer Holanda. Eerst varen we met de bijboot van Gieb, hun Giebeltje, naar de wal. Daar moeten we heel voorzichtig uitstappen, want Giebeltje is een rubberboot en kan lek slaan. Wat is onze harde dingy met dit soort landingen dan veel gemakkelijker.

Locatie: 

Nieuwsbrief juli, augustus en september

afbeelding van Mariëtta

Drie nieuwsbrieven ineen deze keer, voor de verandering. En het is al eind september, dus het is nog opschieten geblazen ook met dat geschrijf. Vandaag gaan we weer naar huis, voor ons de boot. We vliegen vandaag terug naar Montevideo in Uruguay. Het is woensdag 26 september. Met een laatste ontbijt opgesierd met alle herfstvruchten die de tuin van ons honk te Maarssen biedt, hebben Jan en Klazien ons een feestmaal voorgeschoteld. De tassen zijn ingepakt in de omzakken en liggen al in hun auto. Ze zullen ons wegbrengen.

Locatie: 

Nieuwsbrief oktober 2005

afbeelding van Mariëtta

Ik heb een ticket gevonden en ga op 5 oktober vliegen. De dagen die ik nu nog in Nederland ben worden tot op de minuut benut. Nog snel even hier langs, daar nog wat ophalen, en dan komt het moment van afscheid nemen van dochters en kleindochter. Niet leuk.
Annemiek brengt me naar Schiphol. Met een veel te volle rugzak als handbagage en een zak waar een vouwfiets in zit als ruimbagage kom ik aan bij de incheckbalie. Ik tref een baliemedewerkster die een oogje dichtknijpt als de zak op de weegschaal gaat. “Met die rugzak krijg je straks problemen” zegt ze.

Locatie: 

Pagina's

Abonneren op RSS - Nederland