Engeland

Nieuwsbrief mei 2005

afbeelding van Mariëtta

29 April was het afscheid in IJmuiden. Dat was gepland. De hele familie zou op komen draven. Menigeen had er een snipperdag voor genomen. Dus dat moest wel doorgaan. Weer of geen weer.Half 10 verwelkomen we de eerste uitzwaaiers. Even later komt de rest. Een heleboel familie en nog wat onverwachte oude bekenden. Na wat geklets en veel gefotografeer komt dan toch het moment suprÚme. Het lijkt wel een film. De net opkomende mist maakt het drama compleet. Motor wordt gestart, de radar aangezet, hÚ verdorie, hoe moest dat ook al weer.

Locatie: 

Vertrek uit Whitby

afbeelding van Mariëtta

Het valt Paul op dat als het echt moet ik veel beter mijn bed uit kan. We ontbijten om kwart voor 5, nemen allebei een zeeziektepil en Paul vraag hierna aan "Whitby Bridge" wanneer ze weer draaien. Zo meteen dus. Snel de pakken aan en om half zes varen we het havenhoofd uit. Het is nog donker. Na de eerste kardinaal zetten we koers uit, 135° en hijsen de zeilen. Genua, Grootzeil en de Bezaan. Motor uit en we genieten van de zonsopkomst. Ik krijg weer slaap en ga een tukkie doen om kwart voor zeven maar echt slapen lukt niet en kom om kwart voor acht weer in de kuip.

Locatie: 

Dagje luieren

afbeelding van Mariëtta

Vandaag is weer een dagje van luieren, uitrusten en de boot opruimen, we bekijken weerkaarten en gripfiles. Als we zuidelijker willen is het komend weekend gunstig, maandag komt hier veel wind. Paul gaat de ankerlier repareren. De remvoering liet los. De mensen van de buurboot hebben problemen met de acculader en vragen Paul hier een blik op te
werpen. Even later zitten we hier aan de koffie. `s Middags

Locatie: 

Robin Hood Bay

afbeelding van Mariëtta

e gaan naar de viswinkel voor de doorwerkpakken. Dit zijn pakken die de vissers dragen tijdens hun werk op zee. We hebben ze gepast en er allebei een gekocht. Het zijn dikke pakken met isolatiedelen die tevens drijfvermogen geven. Val je met dit pak over boord, dan kom je rechtop in het water de staan met je hoofd net boven uiteraard. Die ga ik thuis eens in het zwembad uitproberen.

Locatie: 

Whitby by bus

afbeelding van Mariëtta

Vandaag maken we een wandeling naar de andere kant. We zien in een winkel voor visserijbenodigdheden mooie doorwerkpakken. Maken een afspraak voor de volgende dag en lopen het coastal foothpath naar Robin Hood Bay. Een prachtige wandeling. Omdat het alweer laat is nemen we na een lekkere kop thee de bus terug naar Whitby.

Locatie: 

Sands End

afbeelding van Mariëtta

Vandaag gaan we wandelen. We lopen het coastal foothpath naar Sands End. We zien waarom het plaatsje zo heet. Het zandstrand gaat over in een rotskust. Hier is een landgoed wat we graag bezocht hadden, maar is alleen in de weekends en op woensdag open voor publiek. Jammer, nemen een andere route. Onderweg komen we een oud vrouwtje tegen op haar paard, ze laat de honden uit. Weer valt ons op hoe vriendelijke en beleefd de Engelsen zijn. We lopen naar Dunsley en zien dat er een klein paadje rechtstreeks richting Whitby gaat. Het heeft veel geregend en het is een natte bedoeling.

Locatie: 

Lekker lui

afbeelding van Mariëtta

Vandaag hebben we weer zo lekkere luie dag. We blijven de hele dag binnen, buiten regent het. Ik lees mijn boek uit, heerlijk. Paul heeft de acculader weggebracht. Deze wordt opgestuurd en we zullen in Nederlands er meer van horen. Hopen dat dat goed gaat komen. 's Avonds gaan we naar het café, overal klinkt vrolijke muziek. Na een paar kroegen gehad te hebben komen we uit bij Elsenor. Hier waren we de vorige keer ook al en de sfeer bevalt ons hier het beste.

Locatie: 

Whitby

afbeelding van Mariëtta

Vannacht is er nog een Nederlands schip bijgekomen in de Kettle. Zij gaan ook hiervandaan naar Whitby. Als we een uurtje onderweg zijn zien we ze ons volgen en na een paar uur halen ze ons in. We hadden al met deze mensen gesproken in Eyemouth. Als gast hebben ze die aardige havenmeester van Eyemouth aan boord. Hij wilde wel een zeiltochtje naar Nederland meemaken om hierna meteen per vliegtuig terug te gaan naar Eyemouth.

Locatie: 

de Kettle

afbeelding van Mariëtta

We willen terug naar Whitby want de net nieuw gekochte acculader van 24 volt is al kapot. Het is een tocht van 100 mijl en om die korter te maken gaan we laat in de middag op weg naar de Kettle om op dit mooie plekje weer te ankeren en te overnachten.
Deze keer is het niet zo rustig liggen in de Kettle. De wind giert de golven over de rotsricheltjes heen zodat we last hebben van veel deining. Als het water wat zakt wordt het rustiger en kunnen we beter slapen. Morgenvroeg moeten we toch vroeg op als het weer hoog water is.

Locatie: 

Pagina's

Abonneren op RSS - Engeland