Europa

Nieuwsbrief juni & juli 2008

afbeelding van Mariëtta

De motoren starten. Het sein veiligheidsriemen brandt. De MC Donnell Douglas MD-83 van Aerolinas Argentina stijgt op van vliegveld Malvinas in Ushuaia. Als ik uit het raampje kijk is het net of ik naar het programma Google Earth kijk. zo, 25/05/2008 - 15:24 - Ushuaia vanuit de lucht gezien ©Ushuaia vanuit de lucht gezien
Ik zie een desolaat landschap met veel ijzige vlakten wat steeds kleiner lijkt. Het water wat ik zie probeer ik te duiden. Is dit nog het Beagle kanaal of vliegen we al boven het Magelhaen kanaal? Nee, dat laatste kan niet. We zijn pas een kwartier onderweg.

Locatie: 

Nieuwsbrief mei 2008

afbeelding van Mariëtta

In Caleta Olla ligt naast de Giebateau en wij, Nije Faam ook nog de Misty Daun. We hoorden Robin en Bob al vaak op het Patagonië Netje, nu zien we ze dan ook. Gezamenlijk maken we een wandeling naar de gletsjer Holanda. Eerst varen we met de bijboot van Gieb, hun Giebeltje, naar de wal. Daar moeten we heel voorzichtig uitstappen, want Giebeltje is een rubberboot en kan lek slaan. Wat is onze harde dingy met dit soort landingen dan veel gemakkelijker.

Locatie: 

Nieuwsbrief juli, augustus en september

afbeelding van Mariëtta

Drie nieuwsbrieven ineen deze keer, voor de verandering. En het is al eind september, dus het is nog opschieten geblazen ook met dat geschrijf. Vandaag gaan we weer naar huis, voor ons de boot. We vliegen vandaag terug naar Montevideo in Uruguay. Het is woensdag 26 september. Met een laatste ontbijt opgesierd met alle herfstvruchten die de tuin van ons honk te Maarssen biedt, hebben Jan en Klazien ons een feestmaal voorgeschoteld. De tassen zijn ingepakt in de omzakken en liggen al in hun auto. Ze zullen ons wegbrengen.

Locatie: 

Nieuwsbrief juli 2005

afbeelding van Mariëtta

Voordat we aan land gingen op Madeira hebben we Porto Santo aangedaan. Na twee dagen zetten we dan toch koers naar Madeira. Het is een tochtje van 8 uur. Dus lekker uitslapen. Het weer is prachtig, lekker windje, heldere lucht. We zien Madeira al liggen. Ik besef weer dat we toch wel geluksvogels zijn. De Genua staat, het grootzeil en de bezaan ook en de aap is er ook bij gezet. Vier zeilen. Porto Santo wordt kleiner en Madeira wordt groter.

Locatie: 

Nieuwsbrief juni 2005

afbeelding van Mariëtta

Op weg naar Madeira. Het is al weer eind juni, tijd voor een nieuwsbriefje, vind je niet? Wat is er deze maand een hoop gebeurd. Op 6 juni begon onze eerste oversteek. Een hele bevalling, die grondig voorbereid was en waar we aan toe waren. We hebben allerlei winden meegemaakt, van windstil tot storm. De zeilboot ging van stapvoets over in draf en eindigde in galop. Hiervan heb ik een verhaaltje: "Ahoy, ahoy" gemaakt en heb je misschien al gelezen. Na die oversteek voelde we ons echte zeezeilers of oceaannomaden, zeilzigeuners.

Locatie: 

Ahoi ahoi

afbeelding van Mariëtta

Een verslag van onze eerste oversteek. Na 10 dagen wachten op goed weer besluiten we maandag, 6 juni de oversteek te wagen. De wind vooruitzichten zien er voor de komende 5 dagen zo uit dat we steeds wind uit het oosten hebben. Dit is de ideale wind voor de Golf van Biskaje. Waarom? Omdat de kust van Frankrijk dan geen lager wal zal worden. Daar wil niemand geraken toch?

Locatie: 

Pagina's

Abonneren op RSS - Europa