Blog van Paul

Australië om de Zuid

Australië om de Zuidvr, 30/12/2011 - 04:51 -                ©30. We vinden een ankerplek vlakbij het Opera House

Als je de wereld wilt omzeilen, kom je vroeg of laat bij Australië. De meeste cruisers komen van Fiji, Vanuatu of New Caladonia rond November in Bundaberg of Brisbane aan in Australië.
De inklaringsformaliteiten zijn eenvoudig. Je hebt al een inreisvisum voor b.v. een jaar gescoord op een van de voorgaande eilanden bij een Australische Ambassade. Je hebt al gemeld dat je er aan komt en je hebt niet veel voedsel meer aan boord. Ze zijn als de dood voor fruitvliegjes, mond-en-klauwzeer, alles wat kan kiemen, drugs en illegale buitenlanders. Onderweg naar Down Under hoor je de wildste verhalen, maar het valt erg mee als je het spel keurig mee speelt. Wij hadden geen centje pijn met de Officials, ze pakten zelfs onze lijnen aan toen we midden in de nacht afmeerden aan het Quarantainedock in de Rivergate Marina te Brisbane.

Nieuw Zeelandse WetensAardigheden

­Nieuw Zeelandse Wetens Aardigheden
 
zo, 27/03/2011 - 13:49 - 001. We hebben een camper gekocht ©001. We hebben een camper gekocht

Nieuw Zeeland een bestemming die door een aantal wereld om zeilers met beperkte tijd en/of beurs wordt overgeslagen. Het stuk van Tonga naar NZ is niet altijd het leukste traject. De kans om een stormpje mee te pikken is redelijk groot. Bovendien kost het je een jaar extra en het is geen goedkoop land. Je moet er dus echt naartoe willen maar dan krijg je ook wat.

Locatie: 

Gebroken giek De weeën en naweeën van deze gebeurtenis

wo, 14/04/2010 - 17:05 - 06. en toen brak de giek ©06. en toen brak de giek
Op weg van de Galapagos naar Fatu Hiva Marquesas (3000zeemijlen) brak zomaar ineens de giek om 8 uur in de morgen. Ik ben me net aan het aankleden om de wacht over te nemen, hoor ik een boem en de verbaasde uitroep van Mariëtta: “de giek is gebroken”!

Locatie: 

Anker perikelen

In de 5 jaar die we nu onderweg zijn, hebben we al heel wat afgeankerd 135 keer. Misschien is het aardig om na alle andere beschouwingen ook daar ook een paar woorden aan te wijden.

Technische wetenswaardigheden
Ons schip is 12m lang en weegt nu geladen ca.15 ton met een klassieke kiel met scheg en aangehangen roer. De windvang is matig ondanks de twee masten. Wij maken, door de vorm en het gewicht van het schip, weinig mijlen achter ons anker als gevolg van gieren. Bij andere lichtere jachten is dat soms heel anders.

Locatie: 

Landleven in Patagonië

Landleven in Patagonië

Om 7.00 uur gaat de wekker op de Nije Faam in Caleta Ferrari. za, 07/03/2009 - 20:00 - foto B voor bij stukje van Paul, het Landleven ©foto B voor bij stukje van Paul, het Landleven
Het landleven is begonnen, hier op deze ankerplek in het uiterste zuiden van Patagonië.
De tijd lijkt hier wel 100 jaar stil gestaan te hebben. Echter de Yámana indianen zijn sindsdien ausradiert, daarvoor is ingevoerd de blanke Europeaan met in zijn gevolg: de bever, de koe, het paard, het konijn en nog zo wat. Eén van die Europeanen heeft hier toen een boerderij proberen op te zetten met koeien en paarden met de daarvoor noodzakelijke houtkap met zagerij, want koeien lusten geen hout.

Locatie: 

4 jaar onderweg

Het is nu vier jaar geleden dat we uit Nederland zijn vertrokken en het wordt weer eens tijd voor een overdenking. Zonder dat ik, de reeds op de website verschenen parabels een en twee jaar onderweg, vooraf zelf zal doornemen, ga ik dit stuk schrijven, om zelf daarna een eventuele ontwikkeling in de tijd te kunnen waarnemen.

Locatie: 

Onderweg

Onderweg in de Chileense kanalen omhoog van Puerto Williams naar Puerto Montt.
Het is een slordige 1300 zeemijl, voor de landrotten onder u zo'n 2400 km. De winden komen hier meestal uit het 4de kwadrant, dus tussen noord en west, bovendien zit de getijdenstroom vaak tegen. Het is dus omhoog knokken, met veel geduld en voldoende voorraden.

Locatie: 

Kerst 2007-12-25

za, 15/12/2007 - 14:37 - 20_ kerst 2007 ©20_ kerst 2007
Kerst 2007 zal voor mij altijd een heel bijzondere zijn.
Terwijl heel Nederland zich warmt in huislijke sfeer aan openhaard en glühwein, liggen wij met de Nije Faam op positie 40º 31,89' S en 062º 13,46' W aan ons anker in een gebied, het best te vergelijken met de wadden, bij San Blas, Argentinië.

Locatie: 

Internet aan boord

wo, 03/10/2007 - 14:15 - Internet aan boord - Laptop aan boord ©Internet aan boord - Laptop aan boord

Ja, we hebben nu internet aan boord, dat wil zeggen, voor zolang er een onbeveiligde internet netwerken in de buurt zijn.
Hoever dat in de buurt zijn reikt, weet ik nog niet, maar na een investering in een betere ontvanger en antenne kom ik nu toch heel wat verder dan met de standaard in een Laptop ingebouwde ontvanger.
Kon ik hier in de haven van Piriapolis/Uruguay eerst geen enkele netwerk ontvangen, nu kan ik kiezen uit 4 onbeveiligde netwerken, met signaal sterkte 4.

Locatie: 

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Paul