Internet aan boord

wo, 03/10/2007 - 14:15 - Internet aan boord - Laptop aan boord ©Internet aan boord - Laptop aan boord

Ja, we hebben nu internet aan boord, dat wil zeggen, voor zolang er een onbeveiligde internet netwerken in de buurt zijn.
Hoever dat in de buurt zijn reikt, weet ik nog niet, maar na een investering in een betere ontvanger en antenne kom ik nu toch heel wat verder dan met de standaard in een Laptop ingebouwde ontvanger.
Kon ik hier in de haven van Piriapolis/Uruguay eerst geen enkele netwerk ontvangen, nu kan ik kiezen uit 4 onbeveiligde netwerken, met signaal sterkte 4.

Soms worden we er, ons onduidelijke redenen, uitgeknikkerd, maar dan gaan we over op het volgende netwerken en soms wil zelfs niemand meewerken.
In San Blas hadden we nog een zeer goede ontvangst op 2.5 nm (ca.4 km) geweldig.
Het is wel even wennen aan deze luxe. Weerberichten, E-mails, online bankieren, Google, Skype telefoneren, en zo voort, en dat nog gratis ook.
Nou ja gratis, ik heb er wel € 225,- voor neer moeten tellen in Nederland, toen we daar op verlof waren en daar kun je hier heel wat keren voor naar een internetcafé.
wo, 03/10/2007 - 14:13 - Internet aan boord - WiFi antenne ©Internet aan boord - WiFi antenne

In Hilversum is de www.wlan-shop.nl 3de Oosterstraat 3, tel: 035-6018064 daar hebben ze alles op WLAN gebied en ze hebben er nog verstand van ook.
Ik kwam de winkel uit met een:
Mouse, High power Mouse 26 dBm 400mW USB adapter met externe antenne aansluiting.
Omni directional antenne 2,4 Ghz,9 dBi (ITelite OMD-24009V) plus een,
WiFi Cable kit 6 meter (ALC6HDF400) en een 2 meter lange USB verlengkabel.
De antenne met de 6 meter lange kabel hijs ik in op onder de zaling. Juist zo hoog dat de Mouse (zend/ontvanger/versterker) nog net binnen is.
Het voordeel van deze om zich heen kijkende antenne is dat hij niet gericht hoeft te worden. .
Met een USB kabel gaat het dan verder door naar de computer.
Het geheel wordt direct gevoed van uit de USB-poort. Het werkt hier allemaal prima.wo, 03/10/2007 - 14:10 - Internet aan boord - WiFi zendontvanger ©Internet aan boord - WiFi zendontvanger

wo, 03/10/2007 - 14:13 - Internet aan boord - WiFi antenne ©Internet aan boord - WiFi antenne

Voorheen gingen we altijd naar een internetcafé, als dat er tenminste is en als het ook nog open is. Het kon me daar dan overkomen dat ik mijn Skype had vergeten af te sluiten, als ze dat tenminste hadden. Bovendien is het daar soms zo rumoerig van de computerspelletjes doende jeugd, dat dat een goed Skype gesprek ook niet ten goede komt. Onze bankzaken doen we ook liever in privacy van onze eigen boot. Geweldig die nieuwe ontwikkelingen.
Hoewel ik besef dat deze stand van de techniek weldra ook weer achterhaald zal zijn door nog weer iets beters, heb ik toch de behoefte melding te maken van dit huidige genoegen.

Paul Kamstra

Locatie: 

Reacties

Testmail, Wifi en tank

Hi Paul,
weer een poging van mij om jullie te bereiken! Via de Sw ging het helaas erg zwak, dus deze weg nog maar eens proberen.

Ook wij worstelen met wifi aan boord. Hie in de carieb gaat dat prima, via de chinese wok en een standaard USB/Wla adaptortje. Inderdaad wel mikken hoor!
Wij hebben inmiddels een programmaatje op de kop getikt waarmee je het IPadres op jouw pc kunt ressetten. Daarmee kun je de gratis proefperiode van sommige betaalde site´s reseten (het systeem denkt dan dat jij een andere pc bent!!! Gun het je zeer, maar hoe krigen we het bij jou?

Nog steeds kijk ik met belangstelling uit naar de tekening van de dagtank, voor als we niks te doen hebben!!!!!

Afin,oop dat je dit nu hebt?

Goeten

Sylvia en Jeroen a/b Netjer Trinidad.
sylvia at vanpijkeren.com

Programmaatje

Proefperiode van sites werken met cookies. Het verwijderen van de cookies van die site zou voldoende moetene zijn om een proefperiode te "resetten". Programmaatjes waarmee je het ip adres van je pc kan resetten zijn onzin omdat je dit in windows standaard al kan. Tot zover de kritische technische noot :)