Nieuwsbrief april mei 2011

afbeelding van Mariëtta

April Mei 2011di, 26/04/2011 - 13:59 - DSC_0037a ©DSC_0037a

Nog vol van de campervan-tocht in Nieuw Zeeland vlieg ik terug naar mijn lieve familie. April staat geheel in het teken van de aanstaande bruiloft van mijn dochter Esther met Bert, mijn aanstaande schoonzoon uit duizenden. Terwijl ik heerlijk geniet van al die dingen die een moeder van de bruid kan en mag doen voorziet Paul in Opua, Nieuw Zeeland de boot van nieuwe verf.

Niet alleen nieuwe anti-fouling komt op Nije Faam maar ook de hul wordt geschilderd.De nieuwe ankerlier wordt geïnstalleerd, nieuwe accu’s geplaatst, en een nieuw liferaft, wat we hopelijk nooit hoeven te gebruiken wordt vastgesjord op het dek. Elke avond houdt Paul mij via Skype op de hoogte van zijn vorderingen terwijl ik in Nederland aan mijn eerste kopje koffie zit, en ik op mijn beurt vertel hem trots wat ik weer heb mogen beleven. zo, 08/05/2011 - 01:51 - 142. Werken aan de boot, relaxen in de campervan ©142. Werken aan de boot, relaxen in de campervan
wo, 30/03/2011 - 04:47 - 139. Nieuwe ankerlier voor Nije Faam ©139. Nieuwe ankerlier voor Nije Faam
Na drie weken worden wij weer herenigd als de trouwdatum nadert. De dag van de bruiloft is mooi, bijzonder, hartverwarmend, maar wellicht vindt elke moeder dat wel van de bruiloft van haar dochter. En wat een nostalgie om al die mensen die onze kinderen omringen weer te zien.
Na alle festiviteiten vliegen Paul en ik weer samen terug naar de boot. Op het vliegveld van Auckland staat C’Mon Ma, onze campervan en rijden we naar een mooi plekje ergens aan de kust. De volgende dag nemen we onze laatste Scenic Route via Russell terug naar Opua, waar Nije Faam staat te fonkelen in de nieuwe verf. De jetlag is nog niet weggewerkt als het bericht dat Pauls moeder is overleden ons bereikt. Hik, slik….ff denken, voelen. Dan, na een dag zit Paul alweer, nu hij alleen, in het vliegtuig om samen met zijn familie het leven van zijn moeder rond te maken. Als hij vijf dagen later weer terug keert naar mij heb ik intussen de campervan verkocht én met een vette winst !!! za, 14/05/2011 - 04:59 - 143. Aan alles komt een eind ©143. Aan alles komt een eind
De boot is afgeladen met pakken wijn en allerlei andere geneugten voor het lekkere leventje wat ons komend half jaar te wachten staat. Ik ga er tenminste van uit dat er in Tonga, Fiji en Vanuatu niet veel van de echte jammie jammie dingen te koop zijn. En is dat wel zo? Dan kopen we gewoon wat extra.
Inmiddels is het eind mei. Ons goede weatherwindow lijkt eraan te komen. Afscheid wordt genomen van de vrienden die we in Nieuw Zeeland maakten en op de kade staat Simone met Ruben en Simon ons uit te zwaaien. Dag lieve mensen. Wat wonen jullie toch in een bijzonder land en wat was het fijn zo lang in jullie nabijheid te mogen zijn.
De tocht terug omhoog naar Tonga loopt anders dan die van Tonga omlaag eind oktober/november 2010. We krijgen na een dag de wind behoorlijk op de neus en kunnen met moeite de koerslijn naar Raoul eiland aanhouden. Als we in de buurt van Raoul eiland komen zijn de vooruitzichten in het weer inmiddels zó veranderd dat we besluiten te schuilen bij dit Kermadec eiland. Hier maar even wachten op wat minder wind. Dat komt, na zes dagen. Kennelijk is de wind nu helemaal op. Nog maar een dagje langer wachten. Dan worden we op een lekker windje getrakteerd en kunnen op Tonga aan te koersen. Twee weken na ons vertrek uit Nieuw Zeeland gaat op ons oude plekje bij Big Mama de spijker in de grond. Het nieuwe cruise seizoen kan beginnen. zo, 17/10/2010 - 04:18 - 043. Pangai Motu, Tongatapu ©043. Pangai Motu, Tongatapu

Even bladeren in het logboek. De zesde verjaardag van reis om de wereld is ook al weer geweest, vergeten te gedenken. We legden in het zesde jaar van onze reis 3969 zeemijlen af. Die reis ging van Fatu Hiva op de Marquesas tot aan Opua in Nieuw Zeeland.
Voor het huidige jaar, het 7e, staat de teller al weer op 1116.

Mariëtta, 31 mei 2011

Niet vergeten: 11e gebod: gij zult genieten.
Volgende keer meer!

Locatie: