Whitby

afbeelding van Mariëtta

Vannacht is er nog een Nederlands schip bijgekomen in de Kettle. Zij gaan ook hiervandaan naar Whitby. Als we een uurtje onderweg zijn zien we ze ons volgen en na een paar uur halen ze ons in. We hadden al met deze mensen gesproken in Eyemouth. Als gast hebben ze die aardige havenmeester van Eyemouth aan boord. Hij wilde wel een zeiltochtje naar Nederland meemaken om hierna meteen per vliegtuig terug te gaan naar Eyemouth.

Op deze reis kregen we de mooiste ervaring tot nu toe. Na een uurtje varen kregen we een dolfijn in zicht. Paul liep naar de punt om hierop te kloppen. De dolfijn reageerde hier op door voor ons uit te gaan zwemmen. Hij vond de aandacht erg leuk, want hij maakte buitelingen en zwom rondjes om de boot. Vervolgens ging hij weer in de boeggolf zwemmen. Ik denk dat hij dit lekker vond. Die dolfijn heeft ons 7 uur vergezeld. Toen die andere boot in de buurt kwam zwom hij steeds van ons schip naar het hunne en weer terug, maar later bleef hij weer bij onze boot. Ik heb veel foto's kunnen maken. Hij is zeker 50 mijl mee gezwommen. Je zag hem nauwelijks bewegen, een beetje met die staart flipperen en een vaart dat hij kon maken. Af en toe ging ie naar de snackbar om een visje te scoren. Kwam ie weer terug, draaide zichzelf op zijn rug om zich te laten zien. Geweldig.
's Avond kwamen we aan in Whitby en er was geen plek aan de steiger. We hebben toen aan de vaste wal gelegen met lange lijnen. Hier hoorden we dat er deze week een folkfestival is.

Locatie: