Vast in Amble

afbeelding van Mariëtta

We zitten dus vast tot maandag in Amble. Maar liever hier dan in Blyth. De omgeving is prachtig. De jachthaven ligt aan een rivier. Stroomopwaarts zie ik een kasteel. Paul gaat een kaart kopen bij het informatiecentrum. Als hij terug komt haalt hij de wandelschoenen tevoorschijn. We maken ons klaar om een flinke wandeling te maken. Allereerst lopen we naar Warkworth. We bekijken het kasteel, eten er onze broodjes. Van hieruit hebben we een prachtig uitzicht. Later lopen we nog een heel eind over allerlei voetpaden. Engeland heeft erg veel Public Foothpads. Ze gaan over akkers, door bossen, over rivieren,
langs kusten. Prachtig. Het zijn niet de keurige wandelpaadjes die ik in Nederland gewend ben. Soms maken koeienpaden deel uit van een public foothpad. We blijven langer weg dan ik verwachtte en ik krijg vreselijk veel dorst. Als we ergensn in een straatje een voordeur open zien staan roepen we hallo en er komt na enig gestommel een mevrouw kijken naar ons geroep. Ik vraag een glas water en we maken er een praatje. Ze vraag waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan. Dan geeft ze nog een hint van een plek waar ze heerlijk ijs verkopen. Het is iets van de route maar we doen het wel. We nemen ieder een heerlijk ijsje, gemaakt op de boerderij en hierna gaan we met nieuwe energie verder.

’s Avonds komen we weer in Amble terug en gaan bij de lokale chinees een portie halen. Het is heel andere chinees dan ik in Nederland gewend ben. Maar wel lekker.

Locatie: