Deukje

afbeelding van Mariëtta

Eindelijk kunnen we weg van Blyth. Het is wel vrijdag de 13e, maar ach, wie gelooft daarin. Onderweg ging alleen maar het laatste riempje van de stuurautomaat kapot.We hebben een goede tocht naar Amble. 9 uur vertrekken en om 2 uur liggen we voor de ingang van de haven. Er staan hoge golven. De havenmeester adviseert ons om nog een uur op zee te blijven tot er wat meer water in de haveningang staat. Met deze deining hebben we veel water onder de kiel nodig. Na een uurtje is het zover en worden we binnen geloodst.

We worden vriendelijk ontvangen door de jongen die de Marina runt. Hij legt uit waar de douches en toiletten zijn en vertelt dat er bij de dames een badkamer met ligbad is. Wouw.

Er zijn wat watersportbedrijven en het is bijna weekend dus gaat we snel op zoek naar nieuwe riemen voor de stuurautomaat. Ze hebben ze niet, maar kunnen besteld worden. Maandag rond de lunch kunnen ze er zijn. We doen dit en gaan een pilsje drinken in een pub. Nu weet ik waar de naam pub vandaan komt. Alle kroegen heten hier public houses. Ja, ik wist dat nog niet. Kom niet zo vaak in kroegen.

Onderweg komen we langs een kapper en Paul haalt me over om hier een binnen te lopen. Na een biertje in de pub ben ik aan de beurt. Ik vraag er 3 cm af te knippen, maar dat viel wel tegen. De kapster, overigens een hele slome, knipt er nauwelijks wat af. 15 pond in het putje. Krijg ’s avonds nog een sms-je van Esther. Vrijdag de 13e is toch niet geheel zonder pech voorbij gegaan. Ze heeft een deuk in mijn auto gereden.

Locatie: